Stiu, nu cadreaza nici cu vremea de afara (melancolica si zgribulita), nici cu zilele astea inchinate iubirii (Dragobete, Valentin) dar cartile Rodicai Ojog-Brasoveanu sunt prea spumoase pentru a nu fi impartite cu altii, asa ca iata hal de cinism:
[..] Legătura depăşise un cincinal ca vechime şi, după părerea mea, se ajunsese la stadiul acela în care începuse să se autodizolve. Din constatări personale şi statistici, dacă o relaţie amoroasă nu se concretizează într-un an şi jumătate, cel mult doi din clipa în care partenerii ştiu cum le stă în acelaşi pat şi fără pijamale, anevoie se mai ajunge la Primărie.
Dincolo de mesaj, limbajul nu e tocmai pe placul meu, oricat de hazliu ar incerca sa fie.
RăspundețiȘtergereDe fapt limbajul este perfect utilizabil în orice circumstanță însă mesajul pe care îl transmite poate cauza controverse.
RăspundețiȘtergereVorbesc strict de pasajul prezent.
As fi curioasă care expresie n-ai folosi-o.
Nu cred ca este adevarat.. nu trebuie neaparat sa se concretizeze prin acte o relatie..
RăspundețiȘtergerecu greu as lua un citat dintr-un roman politist cu titlu de adevar absolut, insa afirmatia ta nu contrazice afirmatia autoarei, ci o intareste: daca nu e nevoie sa se ajunga la primarie nu inseamna ca se ajunge, deci ii dai dreptate :)
ȘtergereDesigur, trebuie sa tii cont de vremurile la care se refera actiunea, iar la timpul respectiv relatiile erau doar atat:relatii. Familii erau doar cele ce treceau pe la Primarie.
ȘtergereIn vremea noastra lucrurile s-au diversificat mult.
Insa trebuie sa tii cont ca protagonista isi dorea fierbinte sa ajunga la Primarie si chiar si in zilele noastre daca cineva isi doreste mult sa ajunga la Primarie si, dupa 2 ani de relatie consumata (ca sa raman in registrul de mai sus), inca n-a ajuns, e mai bine sa isi reconsidere pozitia.