"be careful what you wish for, it might just come true" este, poate, fragmentul cel mai bun din carte.
Daca il citesti cu intonatia si accentul potrivit, indemnul ales de Alice Hoffman pentru deschidere poate umple textul cartii de intelesuri.
Daca nu ramanem doar cu o poveste fantastica, relativ dezlanata, despre depresia unei bibliotecare: o fetita de 8 ani, convinsa ca si-a omorat mama cu puterea gandului, se transforma de-a lungul anilor intr-o femeie inchisa, retrasa, ce isi limiteaza universul la propria persoana. Apoi o loveste fulgerul si viata i se schimba. Printre efectele fulgerului, in cazul ei, se numara incapacitatea de a mai distinge culoarea rosie si o stare continua de frig, asa ca incepe sa se considere "Regina de gheata". Si ce pereche mai potrivita pentru Regina de gheata decat Lazarus Jones, omul care a fost mort 40 de minute sau Omul de foc?
Capitolele despre Ned si despre cancer si despre latura umana si sensibila a Reginei de gheata par a face parte din cu totul alta poveste. Cartea este destul de sumbra iar adaosul de lumina si caldura de la sfarsit nu face decat sa accentueze aspectele deprimante.
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu